Sari la conținut
Servicii

Printare 3D

De la format digital la obiect fizic

Printarea 3D reprezinta procesul de obtinere al unui obiect tridimensional de orice forma, cu ajutorul imprimantelor 3D.

In comparatie cu procedeele clasice de obtinere a obiectelor tridimensionale (turnare, prelucrari mecanice prin aschiere) printarea 3D este mult mai eficienta din punct de vedere al costurilor impuse, astfel  intr-o perioada de timp foarte scurta se pot obtine prototipuri din cele mai complexe.

VISUAL X 3D va pune la dispozitie doua tipuri de printare 3D: FDM (Fused Deposition Modelling) si SLA (Stereolithography)

FDM (Fused Deposition Modelling)

DESCRIERE PROCEDEU

La momentul actual, acest procedeu de printare 3D este cel mai raspandit  din lume. FDM (Fused Deposition Modeling) sau FFF (Fused Filament Fabrication) este un process de printare 3D care permite depunerea, in straturi, de material plastic termorezistent.

Acest procedeu de printare 3D foloseste material plastic termorezistent sub forma de filament care, pentru a avea continuitate si pentru o mai buna manipulare, este depozitat pe o rola.

Materialul de baza (filamentul) este impins cu ajutorul rotilor dintate, actionate de un motor pas cu pas, in interiorul unei duze incalzite care depune in straturi materialul incalzit pe suprafata de printare (pat de printare), obtinand astfel componenta dorita.

ECHIPAMENTE DETINUTE

  • RAISE 3D E2 (DESCRIERE imagini)
  • RAISE 3D PRO 2 (DESCRIERE imagini)
  • RAISE 3D PRO 2 PLUS (DESCRIERE imagini)

MATERIALE

Procedeul de printare FDM foloseste ca si materiale de baza, pentru crearea de componente tridimensionale, materiale plastice din categoria polimerilor termoplastici. Aceasta categorie de materiale, este caracterizata prin proprietatile sale de transformare (solid – maleabil): atunci cand este incalzita la o anumita temperatura (ex: 250ºC) acesta devine maleabil  iar pe masura ce temperatura scade inapoi la normal acesta se solidifica (ex: 20ºC).

Cele mai uzuale materiale folosite in cadrul acestui procedeu de printare 3D sunt:

  • ABS
  • PLA
  • PETG
  • PP
  • PEEK
  • PG

SLA (Stereolithography)

DESCRIERE PROCEDEU

Imprimarea 3D prin prin procedeul denumit stereolitografie (SLA) a devenit foarte populară pentru capacitatea sa de a produce prototipuri și piese de înaltă precizie, folosind o gamă de materiale avansate cu ajutorul carora se pot obtine de asemenea si suprafete foarte netede in comparative cu alte procedee de printare 3D.

Aceasta modalitate de obtinere a componentelor este cunoscuta sub numele de fotopolimerizare si presupune folosirea unui material lichid pe baza de rasina fotosensibila care se solidifica atunci cand este expusa la lumina UV.

Echipamentele de printat 3D cu rasina sunt construite în jurul aceluiași principiu, acestea folosesc o sursă de lumină (un laser sau un proiector) pentru a solidifica rășina lichidă, obtinandu-se astefel un material plastic solid. Principala diferențiere fizică este data de dispunerea componentelor centrale, cum ar fi sursa de lumină, platforma de construcție și cuva pentru rășină.

ECHIPAMENTE DETINUTE

  • Anycubic Photon Mono X (DESCRIERE imagini)
  • Phenom Noir by PEOPOLY (DESCRIERE imagini)

MATERIALE

Rășina fotosensibilă este, de asemenea, cunoscută sub numele de fotopolimer, rășină activată la lumină. Este un polimer care își schimbă proprietățile atunci când este expus la lumină, adesea în regiunea ultravioletă.

Trimite-ne formatul digital, materialul si numarul de bucati dorite, pe adresa de e-mail iar noi iti trimitem cotatia de pret cat ai spune 3D.

contact@visualx3d.ro